350 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO !
MÜŞTERİ DESTEK HATTI:0850 644 09 09 (Hafta içi : 9:00-17:30)
M.Ö. 2000’li yıllarda bile baharat ticareti aracılığıyla dünyanın pek çok yerinde kullanılan bu baharat, günümüzde de yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Kalın kabuklu ve yaprak dökmeyen bir ağaçtan elde edilen tarçının hasadı için temel olarak ağacın kabuğu ve yaprakları kullanılır. Genellikle tatlılarda kullanılsa da çay gibi pek çok içeceğin içinde de tüketilebilen tarçının sağlık açısından pek çok faydası mevcuttur.
FAYDALARI;
Kan şekeri düzeyini azaltmada yardımcı olur.
Tarçın, iyi bir antioksidan kaynağıdır. Serbest radikallerin verdiği zararı azaltır.
Tarçının içindeki antioksidanlar, anti-inflamatuvar etkiye sahiptir.
İltihapları ve ağrıları azaltmada yardımcıdır.
KULLANIM ÖNERİLERİ;
Tarçın çayı: Yarım çay kaşığı toz tarçını bardağınıza koyun. Üzerine kaynamış suyu ekleyin. 8-10 dakika kadar demlenmesi için bekleyin. İsteğe bağlı olarak bal ile tatlandırabilirsiniz.
Yağ yakımı için: Günlük içtiğiniz suyun içerisine 1 kaşık toz tarçın koyduğunuz zaman, kan şekeriniz düzenlenmiş ve zayıflama süreciniz başlamış olur. Sabah aç karnına ve yatmadan önce tüketilmesi daha etkilidir.
Diş çürükleri için: Tarçının anti bakteriyel özelliğinden dolayı diş çürüğü ve diş eti hastalıklarına karşı önemli derecede olumlu etkisi vardır. Diş eti ve dişlerde oluşan bakterileri öldürür. Tarçınlı su ile yapılan gargaralar anti-bakteriyel olarak kullanılmaktadır.
Dudak peelingi: 1 tatlı kaşığı toz tarçın,1 tatlı kaşığı toz şeker,1 tatlı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağını bir karıştırma kabında iyice karıştırın. Karışımı parmak uçlarınızı kullanarak uygulayın ve ölü cilt hücrelerini, yavaşça ovarak atın. Ilık suyla durulayın ve sevdiğiniz dudak balsamını sürün.
KARGO HAKKINDA
TESLİMAT
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.